Verwarm je oven voor op 175 graden.
Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
Klop in een andere kom de eieren luchtig op. Meng dit met het de bananenpuree.
Voeg het speltvolkorenmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Roer de rozijnen erdoor heen en eventueel de kaneel
Roer tot slot de ongebrande kleingemaakte noten erdoor.
Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m eruit haalt? Dan is je brood klaar.
Laat de cake afkoelen op een rooster.
Je kan ook eventueel wat stukjes appel door het beslag heen doen. Je kan het brood heel goed in plakjes invriezen en per dag 2 plakjes eruit halen en nemen.
Recept van: Antoinette Aris | Slimmer Support