widows for widows merk
0
0.00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

12 januari 2024

Gelukkig Nieuw Jaar, Happy 2024!

Hoera, we heffen het glas vol vrolijkheid op een gezond, veilig en een geborgen 2024.

Hoewel ik met een positief gemoed en vol optimisme het nieuwe jaar tegemoet treed, sta ik toch graag even stil bij het jaar 2023, dat we inmiddels achter ons hebben gelaten.

Het was een jaar waar niets was zoals we het ons hadden voorgesteld. Herkenbaar bij velen verwacht ik. Naast ons eigen verdriet en de veranderingen in ons leven was er overal in de wereld onrust en was er dagelijks reden voor zorg. Tijdens de periode van Covid19 en de vele andere varianten van Corona die daarna volgden, waren we bijna gaan geloven in de euforische Utopie, dat alles beter zou worden.

Hoop doet leven. En het verlangen naar een betere wereld is ons echt niet vreemd. De werkelijkheid is echter grimmiger dan we willen weten en we werden helaas door het nieuws geconfronteerd met oorlogen, geweld en met de wreedheid van de natuur: natuurrampen zoals hevige bosbranden, overstromingen, aardbevingen en verschuivingen. Mannen en vrouwen levend in angst en mensonterende omstandigheden, groot verdriet, vluchtelingen. Veranderende politiek en grote verschillen tussen mensen die vroeger samen de schouders eronder zetten voor een betere wereld.

Pfff, wat een narigheid en wat een opluchting dat we voor even de symbolische deur dicht kunnen doen en met het begin van dit nieuwe jaar, weer vooruit kunnen kijken, kunnen hopen en werken aan een betere toekomst, te beginnen dicht bij huis en misschien wel met jezelf.

We hebben het als weduwen en weduwnaars ook zwaar en moeilijk met ons eigen verdriet. Dat mogen we best wel eens toegeven aan onszelf. Het is soms ook gewoon lastig te bepalen hoe verder te gaan. Daarom is het zo fijn om met lotgenoten te spreken, verhalen te delen maar ook er op uit te gaan. En ja, ook ik voel me soms bijna schuldig, omdat ik van het leven soms gewoon geniet. Wanneer ik dat vogeltje hoor zingen, dat lekkere kopje koffie drink of dat ik me gelukkig prijs wanneer ik na die regenbui weer thuis ben en ik me in deze laatste decembermaand heb kunnen warmen aan vriendschappen en liefdevolle familieleden. Hoe fijn was dat. En hoeveel beter is dat om deze momenten met elkaar te delen. Ondanks alle vertier en al dan niet geforceerde gezelligheid blijft het verdriet, het gemis, en weet je, dat mag.

Toch is het verdriet van een weduwe of weduwnaar bijna niet te begrijpen voor iemand die het niet zelf heeft meegemaakt. De rollercoaster van emoties en vragen, de onhandigheden en de besognes van alle dag. Het alleen zijn en de wereld vanuit een totaal andere positie aanschouwend. Opnieuw wegwijs worden in je eigen leven. Het herontdekken van je eigen tijd, het leren omgaan met rouw, het gemis, de leegte, het verlangen. De soms donkere gedachten, de moedeloosheid, de boosheid en de onmacht. Dat allemaal en nog veel meer. Opkroppende, niet te delen emoties. Dat, terwijl er zoveel mensen om je heen zich begeven en zich met de beste bedoelingen over je ontfermen, je blijft toch die eenzaamheid, die leegte voelen.

Ook zijn er de veranderende structuren, mogelijk het ontdekken van een nieuwe omgeving, een ander thuis, nieuwe vriendschappen of zelfs een nieuwe liefde. Alles is mogelijk. Alles kan maar niets hoeft. Het kan ook zomaar allemaal bij hetzelfde blijven. Maar dan ook is het helemaal anders. Je partner is heengegaan en jij bent alleen achtergebleven. Met zoveel vragen en er is nog zoveel te vertellen.

Het leven is aan jou, het lacht je toe en soms ook gewoon uit. Waar ben je mee bezig? Er zijn de uitdagingen om aan te gaan en er komen ongetwijfeld avonturen die je niet uit de weg kan blijven gaan. Het nieuwe jaar 2024 is begonnen, het leven lonkt. Geef het een kans, loop er niet voor weg. Pak de controle terug en haal diep adem en zet die stap. De sterren voorspellen ons dat het een bijzonder jaar zal worden.

Onder de numerologen heerst er ook optimisme over het nieuwe jaar dat komen gaat. 2024 een 8-jaar en dat betekent veel goeds. Het getal 8 staat symbool voor o.a. Lemniscaat, oneindigheid, kracht en vastberadenheid. Ook is het diep verbonden met spiritualiteit en vertegenwoordigt het de universele wet van ‘Zo boven, Zo beneden’. 2024 wordt een jaar om verbinding te maken, niet alleen met onze omgeving maar juist ook met onze ware, authentieke zelf. Iets wat voor ons, lotgenoten beslist als waardevol en herkenbaar wordt ervaren.

Wat ga jij dit nieuwe jaar doen? Hoe ga je jouw goede voornemens in 2024 invullen, heb je die eigenlijk wel? Het is tenslotte allemaal zo anders en zo alleen. De verantwoordelijkheden zijn soms, maar gelukkig niet altijd, haast niet alleen te dragen. “Je doet het zo goed, je slaat je er zo kranig doorheen’. Die sterke schouders, die van jou en van mij hebben het af en toe zwaar en wellicht spierpijn. Die stoere ‘ik’ is af en toe gewoon even moe. Herken je dat. Zou je soms wel even echt willen uitrusten, even willen uitchecken…. Ja toch? Even lekker zonder zorgen, zonder rouw? Maar wat zal er gebeuren, wanneer je er een moment aan toe zou geven. Wie neemt dan de zorg voor het leven, de kinderen, ouders, de zaak, de kat of de hond? Maar veel belangrijker is de vraag: wie zorgt er eigenlijk voor de weduwe of de weduwnaar? Wie ziet er de werkelijke gemoedstoestand van de in stilte rouwende weduwe of de weduwnaar die zich, volgens vrienden en familieleden, zo goed weet te handhaven? Zij die op alle vlakken, al die verschillende facetten van het heerlijke leven, zich opnieuw moeten organiseren. Die het ook graag, zoals zo vaak wordt gezegd: “alles anders had willen zien”.

Weet dat we er in 2024 zijn voor jou!

Wij zijn een community voor lotgenoten, we bieden een events-agenda met offline en online activiteiten. Via ons platform vind je de informatie die je nodig hebt op jouw moment. En is er dat betrouwbare en deskundige advies.

Gelukkig is een mens weerbaar en is er naast courage ook altijd hoop. We vervullen als mens ieder vele rollen en hebben vele gezichten. De ene dag ben je down en leef je het liefst als een kluizenaar. De andere dag ben je plotseling sterk en weerbaar, kan je de wereld weer tegemoet treden. Je zet dan je schouders er weer onder. Je recht je rug en draagt de lasten met trots en met een soort van vederlichtheid met je mee, omdat het nu eenmaal zo is en inmiddels bij je hoort. Je pakt het leven weer op. Je zit weer achter het stuur.

Daarom zetten ook wij in dit ‘magische jaar 2024’ onze schouders eronder. We steken onze nek uit, openen onze armen en kijken de toekomst fris en recht in de ogen. We kijken ernaar uit om jullie hartelijk te verwelkomen. We hebben onze goede voornemens gemaakt. We hebben veel goeds in petto.

Widows-and-Widowers, verheugt zich op de vrolijkheid, de avonturen en het geluk die het nieuwe jaar ons zal brengen. Wij hebben zin in het leven en kijker er naar uit om samen met jullie er een mooi en gelukkig jaar van te maken.

 

Lieve groet,

Astrid

Anco

Op de hoogte blijven & van veel voordeel genieten?

Word lid voor € 59,00 per jaar

Lees ook

10 juni 2024

Widows4Widows loopt de Nijmeegse Vierdaagse

Om vooruit te komen in het leven moet je focus hebben en doelen stellen. En stap voor stap de goede richting in gaan, dan kom je er wel.
28 mei 2024

WidowTalk S4: aflevering 11

Deze aflevering ga ik in gesprek met Claudia Wielheesen. Claudia is nog een hele jonge meid, 21 jaar, en al zeer actief met haar passie. Namelijk het vastleggen van voornamelijk mensen en dieren in tekeningen.
23 mei 2024

Reizen, Rouw en de nieuwe Realiteit

Wow …..wat een epic zonsopgang ervaar ik vandaag in de woestijn. Ik zie het licht van de dag langzaam, maar heel gestaag over de roodstenen rotsen, de strijd van het donker winnen.
1 2 3 21

Blijf op de hoogte van events, nieuws, voordeelacties en partnerdeals. 

widows for widows merk
Je partner overlijdt, hoe ga jij verder? Via contact met lotgenoten en in samenwerking met onze partners, bieden wij een luisterend oor en helpen wij problemen aan te pakken.

Gegevens

Widows for Widows B.V.
Herengracht 237 A
1016 BH Amsterdam
The Netherlands

NL67RABO0366729950
VAT No.: 8622.94.034.B.01
KvK: 81985746

Copyright ©2024 Widows for Widows B.V., all rights reserved. | Powered by Customerscope
menuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram