widows for widows merk
0
0.00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

6 april 2023

WidowTalk aflevering 9

Hoe vertel ik het de kinderen, of houd ik het juist bij ze weg?

Hoe betrek je kinderen bij het afscheid van je partner? De neiging is alles ver bij ze vandaan te houden. Om ze te beschermen. Maar bescherm je ze wel als je ze niet bij het proces betrekt? Geeft dat niet juist een soort vertrouwensbreuk?

Bianca Krol kan hierover mee praten. Toen haar man plotseling ziek werd stond haar leven op de kop. Met zeer jonge kinderen en de rollercoaster van een echtgenoot die ziekenhuis in en uit ging.

Hoe vertel je het de kinderen? Nou gewoon, zoals het is. Niet meer en niet minder. Kinderen kunnen meer aan en begrijpen meer dan volwassenen vaak aan willen nemen.

Marianne Heemskerk gaat hierover in gesprek met Bianca Krol. Met haar pedagogische achtergrond heeft ze haar kinderen bij alles betrokken. In Jip & Janneke taal alles uitgelegd en er open over geweest. Dat heeft voor dit gezin goed gewerkt. De uitslag is helaas hetzelfde, haar man - de papa van de kinderen - is er niet meer. Maar er kan over gepraat worden en de kinderen zitten niet met hiaten in hun beleving.

Bianca is zich daarna gaan richten op het begeleiden van mensen met (aankomend) verlies en dan met name als er kinderen in het spel zijn. Weer een mooi voorbeeld van een carrière switch na het eigen verlies. Na het overlijden van je man, anderen helpen hoe een (naderend) verlies aan te pakken in de communicatie met de kinderen

Luister nu naar deze aflevering van de podcast WidowTalk om over haar ervaringen te horen en dit mee te nemen in je bagage. Wellicht kan je er een ander mee helpen.

WidowTalk aflevering 9, 'Hoe vertel ik het de kinderen of houd ik het juist bij ze weg?'

Ga hier naar de negende aflevering van WidowTalk

Of luister hier eerst de trailer

Deel deze link vooral met mensen voor wie dit belangrijk kan zijn.

Wil je geen aflevering missen, klik dan op volgen in de app waarmee je WidowTalk luistert.
Heb je een suggestie? Laat het ons weten via: marianne@widows4widows.com

____

WidowTalk

Met WidowTalk maken we podcast afleveringen waarin we met elkaar over onze ervaringen praten of relevante partijen en dienstverleners interviewen.

Beheerder Customerscope

Op de hoogte blijven & van veel voordeel genieten?

Word lid voor € 59,00 per jaar

Lees ook

10 juni 2024

Widows4Widows loopt de Nijmeegse Vierdaagse

Om vooruit te komen in het leven moet je focus hebben en doelen stellen. En stap voor stap de goede richting in gaan, dan kom je er wel.
28 mei 2024

WidowTalk S4: aflevering 11

Deze aflevering ga ik in gesprek met Claudia Wielheesen. Claudia is nog een hele jonge meid, 21 jaar, en al zeer actief met haar passie. Namelijk het vastleggen van voornamelijk mensen en dieren in tekeningen.
23 mei 2024

Reizen, Rouw en de nieuwe Realiteit

Wow …..wat een epic zonsopgang ervaar ik vandaag in de woestijn. Ik zie het licht van de dag langzaam, maar heel gestaag over de roodstenen rotsen, de strijd van het donker winnen.
1 2 3 21

Blijf op de hoogte van events, nieuws, voordeelacties en partnerdeals. 

widows for widows merk
Je partner overlijdt, hoe ga jij verder? Via contact met lotgenoten en in samenwerking met onze partners, bieden wij een luisterend oor en helpen wij problemen aan te pakken.

Gegevens

Widows for Widows B.V.
Herengracht 237 A
1016 BH Amsterdam
The Netherlands

NL67RABO0366729950
VAT No.: 8622.94.034.B.01
KvK: 81985746

Copyright ©2024 Widows for Widows B.V., all rights reserved. | Powered by Customerscope
menuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram