widows for widows merk
0
0.00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

12 oktober 2022

Meer vasthouden dan je lief is

Meer vasthouden, dan je lief is.

In mijn eerste blog ‘Alles is hetzelfde, alles is veranderd’ deelde ik o.a. dat we van jongs af aan hebben geleerd weg te vluchten in die buitenwereld, vol afleiding. Heel begrijpelijk op het moment dat je je als weduwe in een situatie bevindt waar je geheel niet mee geconfronteerd wenst te worden. Liever houd je vast aan ‘oud’, aan het leven mét je levenspartner. Deze haarscherpe beelden spelen zich nog elke seconde van de dag binnen jou af. Niet zo gek dat je je op zo’n moment liever wenst af te leiden, om de naakte waarheid maar niet onder ogen te zien.

Een van de meest voorkomende afleiding om de ‘leegte in onszelf’ op te vullen, blijkt eten te zijn. Het is niet vreemd dat je vanuit deze rouwgemoedstoestand naar ongezond voedsel grijpt, de zogenaamde zoethoudertjes. Dit voedsel helpt je, voor even dan, om de leegte die je overleden partner achterlaat, niet te hoeven voelen. Deze leegte blijkt echter allesbehalve leeg te zijn, en heeft zich langzamerhand gevuld met onverwerkte emoties en gevoelens. Wat niet zo vreemd is.


Wie heeft als kind ongebreideld zijn emoties mogen ontladen?

Maande je ouders je niet tot stilte door je zoetigheid te beloven op het moment zij geconfronteerd werden met jouw ongebreidelde geuite emoties? Alles was erop gericht dat jij zou stoppen met uiten en loslaten. Eenmaal volwassen is het dan ook niet zo vreemd dat we ons volstoppen met producten die wel vulling geven, echter geheel niet voedend zijn. Vól E-nummers, hormoon verstorende, vasthoudende en ziekmakende toevoegingen vol verslavende stofjes, opdat jij er nog meer van blijft nemen. Jezelf volstoppen, als een soort kurk op de fles waarin al deze emoties vastzitten, totdat jij de kurk eraf haalt en de emoties en bijbehorende gevoelens eruit laat.


Uit balans.

Op een gegeven moment kun niet anders dan constateren dat je leven volledig uit balans is. Jíj bent uit balans. Dat je hormoonhuishouding ook uit balans en verstoord is geraakt, is niet zo vreemd.
Iedereen weet dat deze zoethoudertjes niet goed zijn voor je lichaam. Wat velen niet weten is dat langdurig aanhoudende stress én zoethoudertjes je hormoonbalans volledig in de war schoppen.

Je lichaam ervaart continue stress door de onverwerkte emoties diep in jou, ‘iets klopt niet’. Stress geeft onze lichaam de prikkel om het hormoon Cortisol aan te maken. Cortisol zorgt ervoor dat je ‘aan’ staat. Niets mis mee als het om een acute situatie gaat. Blijft de stress echter, door de vastzittende onverwerkte emoties en gevoelens getriggerd, dan heeft dit uiteindelijk nadelige gevolgen voor je gezondheid.

Een van de nevenwerkingen van Cortisol is dat deze, per direct, de vetverbranding stopzet. Niet zo handig als je jezelf net hebt volgestopt met de nodige zoethoudertjes. Geheid dat je lichaam steeds meer ‘vaste vormen’ aan gaat nemen. Ditzelfde effect heeft suiker op ons lichaam, alleen nu via het hormoon Insuline. En blijken die zoethoudertjes nu net vól suiker te zitten.
Kortom: Cortisol en Insuline zijn twee hormonen die je liever niet in je lichaam activeert.

Doorzie je de vicieuze cirkel waar je je jezelf op een gegeven moment onbedoeld in hebt vastgezet?

Maar wat werkt dan wel

Nu je hiervan op de hoogte bent, en jij bewust bent geworden dat je jezelf niet verder helpt door jezelf zoet te houden, rijzen de volgende vragen naar boven: wat wens ik niet te voelen? Wat stop ik in mezelf weg en waar loop ik angstvallig voor weg? Geheid dat je gaat zien dat je lichaam niet de enige is die vasthoudt aan ‘oud’.

Er is uiteindelijk geen ontkomen aan om jezelf in de spiegel aan te gaan kijken. Eerlijk te zijn naar jezelf en te constateren dat je niet langer meer wenst door te lopen op een pad dat voor jou én je lichaam allesbehalve voedend is.


Het is tijd om écht te gaan rouwen.

Je houdt niet alleen al die emoties en bijbehorende gevoelens vast, jouw lichaam en jouw leven houden ook angstvalling vast aan ‘oud’. Wordt het niet tijd deze diep weggestopte emoties omhoog te laten komen en écht te doorvoelen? Dat dit pijn gaat doen, 100%. Rouw is rauw!
Het bijzondere is, zodra je jezelf toestaat te voelen, je niet alleen zelf ‘oud’ los leert laten, je lichaam zal je dit interne loslaten gaan spiegelen. Steeds minder zal je jezelf wensen zoet te houden, je durft te laten zijn wat er aan emoties naar boven wenst te komen, wat niet alleen jou nadien innerlijke rust geeft. Ook je lichaam zal steeds minder ‘vastgezette stress’ ervaren en ontspant. Eindelijk.

Hebben wij als mensen niet de neiging eerst de buitenwereld te willen ‘fixen’ en hopen dat het zo weer goed met onszelf zal gaan? Blijkt dit nu net andersom te werken. Eérst dien jij jezelf emotioneel te leren voeden, en dan komt als vanzelf, die buitenwereld ook weer tot Leven.

Ook hierin geldt: jij dient dit innerlijk te doorlopen proces naar binnen wel zelf te doen, niet alleen.

Wens je de diepe pijn rond het verlies van oud los te laten en zoek je begeleiding bij dit rouwproces

Binnen het platform van Widows for Widows vind je de nodige hulpbronnen die jou hierbij kunnen ondersteunen. Het zal je niet verbazen dat je mij daar ook zult aantreffen.
Met Liefde kijk ik met je mee. Aan jou de vrije keuze.

In de eerstvolgende blog sta ik stil bij jouw directe leefomgeving en hoe deze tijdens een rouwproces langzaam maar zeker dicht kan slippen, en hoe dit als spiegel werkt, voor jou.

~ Jacqueline Lammerts - Living your truth
Auteur van o.a. RELATIES en Volg je hart, HET KLOPT!
www.jacquelinelammerts.nl

Levensstijl aan passen veranderen, loslaten van oude leven, en dit vast willen houden, dierbare vasthouden, vol emoties, wat opslaat in lichaam, de neiging om zichzelf zoet te houden, eten, kant en klare maaltijden, bestellen en niet zélf zorgen voor zichzelf.
Ik een rouwproces ontkom je er niet aan terug te keren naar jezelf. Los van die dierbare.

Ontkom  je niet aan bij jezelf uit te komen en hun emoties, vol verdriet, boosheid, onmacht. Afvallen, een heel rouwproces.

Wat heeft afvallen, rouwen en loslaten met elkaar te maken?

Beheerder Customerscope

Op de hoogte blijven & van veel voordeel genieten?

Word lid voor € 59,00 per jaar

Lees ook

10 juni 2024

Widows4Widows loopt de Nijmeegse Vierdaagse

Om vooruit te komen in het leven moet je focus hebben en doelen stellen. En stap voor stap de goede richting in gaan, dan kom je er wel.
28 mei 2024

WidowTalk S4: aflevering 11

Deze aflevering ga ik in gesprek met Claudia Wielheesen. Claudia is nog een hele jonge meid, 21 jaar, en al zeer actief met haar passie. Namelijk het vastleggen van voornamelijk mensen en dieren in tekeningen.
23 mei 2024

Reizen, Rouw en de nieuwe Realiteit

Wow …..wat een epic zonsopgang ervaar ik vandaag in de woestijn. Ik zie het licht van de dag langzaam, maar heel gestaag over de roodstenen rotsen, de strijd van het donker winnen.
1 2 3 21

Blijf op de hoogte van events, nieuws, voordeelacties en partnerdeals. 

widows for widows merk
Je partner overlijdt, hoe ga jij verder? Via contact met lotgenoten en in samenwerking met onze partners, bieden wij een luisterend oor en helpen wij problemen aan te pakken.

Gegevens

Widows for Widows B.V.
Herengracht 237 A
1016 BH Amsterdam
The Netherlands

NL67RABO0366729950
VAT No.: 8622.94.034.B.01
KvK: 81985746

Copyright ©2024 Widows for Widows B.V., all rights reserved. | Powered by Customerscope
menuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram